• De meest keus in fietskratten en fietsmanden
  • Meer bestellen = meer korting!
  • Gratis verzending vanaf 50 euro

Op deze pagina wordt het artikel in de algemene voorwaarden uitgelegd. Zo weet je wat je rechten en plichten zijn voor het terugsturen van bestelde artikelen. Zie voor de exacte tekst artikel 6 van de algemene voorwaarden.

Als je iets wilt terugsturen dan neem je contact met ons op via e-mail of ons contactformulier. Lees eerst onderstaande tekst voordat je contact opneemt. Zie voor onze contactgegevens de contactpagina. Vermeldt je contactgegevens, je bestelnummer en het artikel wat je wilt retourneren. Wij zullen binnen twee werkdagen reageren op je verzoek.

Herroepingsrecht: als je besteld via internet dan kan je het product niet bekijken zoals je doet in de winkel. Het recht op het ontbinden van de overeenkomst ‘herroeping’. Artikelen die niet in aanmerking komen voor het herroepingsrecht staan opgesomd in artikel 8 van de algemene voorwaarden.

Retourtermijn: je mag het product na ontvangst terugsturen zonder opgaaf van reden als je dat binnen 30 kalenderdagen na ontvangst van het artikel bij ons meldt. Je hebt dan vervolgens 30 kalenderdagen om het terug te sturen. Zo komen we op een retourtermijn van 60 dagen. (Art. 6 lid 2 en 3)

Terugsturen: zolang het product nog niet bij ons terug is dan ben jij verantwoordelijk voor de staat ervan. Als het beschadigd, incompleet of onverkoopbaar raakt dan kunnen wij een bedrag in mindering brengen op het terug te storten bedrag (creditatie). (Art. 7 lid 3)

Verpakking: je kan het artikel terug sturen met de verpakking waarin je het hebt ontvangen. Ook dan ben je verantwoordelijk voor de conditie van het artikel wat je terugstuurt. (Art. 7 lid 3)

Als het openen van de verpakking noodzakelijk is om het kunnen bepalen of je het artikel wilt houden dan maak je de verpakking voorzichtig en netjes open zodat de verpakking niet onnodig veel beschadigd. (Art. 6 lid 2)

Retourbedrag: na ontvangst van de artikelen wordt de staat bepaald. Als het in originele staat is dan zal het aankoopbedrag inclusief eventueel betaalde verzendkosten gecrediteerd worden. Als je gebruik hebt gemaakt van een verzendlabel van ons dan zal het bedrag daarvan in mindering worden gebracht.

Als het artikel niet meer in originele staat is dan zal gekeken worden of het eventueel met korting nog te verkopen is. De korting zal worden doorberekend op het te crediteren bedrag. Mocht het artikel onverkoopbaar zijn dan zal er geen bedrag worden gecrediteerd. (Art. 7 lid 3)

Het eventuele te crediteren bedrag zal binnen twee weken na ontvangst van het artikel worden gecrediteerd. (Art. 7 lid 2)